f 15

امام علی(ع)- فوتبال-ادبیات-عکس-طبیعت

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۹ ثبت شده است

خواص کاکائو

خواص کاکائو

کاکائو و شکلات چه خواصى دارند؟

کاکائو و شکلات چه خواصى دارند؟

آیا شکلات براى بعضی ها غذایى عالى و ایده ال و براى بعضى دیگر غذایى مسموم است ولى حقیقت غیر از این است کاکائو و یا شکلات داراى مواد چربى و پر کالرى است و اگر آن را بعد از غذا بخورند مخصوصا اگر غذاها سنگین و پرچربى باشند دستگاه هاضمه را به زحمت مى اندازد.

ولى کسانى که در جاهاى سردسیر هستند و غذاى ساده اى مى خورند و شکلات و کاکائو را به خوبى هضم و تحمل مى کنند و عوارض ناگوارى از مصرف آن در خود نمى بینند.

شکلاتى که شما هم خورده اید مخلوطى است از آرد کاکائو و شکر با حجم کمى که دارد غذایى کامل است و شانزده گرم آن براى یک لیوان شیر کافى است ؛ زیرا صد گرم شکلات داراى پانصد کالرى حرارت است .

شکلات به علت چربى زیادى که دارد هضم آن مشکل است و چون قابض است تولید یبوست مى کند. کسانى که ورم مفاصل و رماتیسم دارند و یا از نظر کلیه ها و کبد علیل هستند نباید آن را بخورند.

دانه کاکائو داراى پنجاه درصد چربى است . کره کاکائو سفت است ؛ رنگ آن سفید مایل به زردى است ، براق و با بوى شکلاتى است که طب آن را براى تهیه شیاف به کار مى برند. براى خانمها از آن ماتیک ، کرم و محصولات زیبایى مى سازند، در صنایع عطرسازى هم آن را مصرف مى کنند.

اخیرا کشف کرده اند که شکلات سرشار از کلسیم و فسفات دوشو است . هم چنین داراى ویتامین Dمى باشد که این ویتامین براى تهیه کلسیم استخوانها نقش مهمى به عهده دارند. بنابراین شکلات غذایى است که ضد سستى استخوانها مى باشد و مى توان به بچه ها داد به شرطى که از مقدار معینى تجاوز نکند.

کاکائو داراى دو درصد ” نئوبرومین ” و ” کافئین ” است که مصرف آن براى تقویت اعصاب کسانى که کارهاى فکرى مى کنند مفید است و در عین حال داراى اوکسالات دوکلسیم است که این ماده ، شکلات را براى کسانى که نقرس دارند یا چاق هستند و یا امراض کبدى و یا رماتیسم دارند زیانبخش کرده است .

مصرف کاکائو و شکلات براى چه کسانى تجویز مى شود؟

ورزشکاران . کسانى که کارهاى سخت بدنى مى کنند و احتیاج به غذایى دارند که با حجم کم ، کالرى زیادى داشته باشد. کسانى که کارهاى فکرى دارند (به شرطى که کبد آنها سالم باشد و به مقدار خیلى کم مصرف نمایند.)
کودکان از سه سالگى به بعد (به شرطى که هر روز از ۲۵ گرم تجاوز نکند و آن هم باید حالت آنها را بررسى کرد که اگر عکس العمل بدى در آنها ظاهر نمى شود) مصرف نمایند.
کسانى که به بیمارى قند مبتلا هستند تقویت شوند، اگر دستگاه هاضمه آنها به خوبى کار مى کند مى توانند به اعتدال آن را مصرف کنند.

Cacao
کاکائو و شکلات را چه کسانى نباید بخورند؟

کسانى که به بیمارى قند مبتلا هستند زیرا شکلات داراى مقدار زیادى مواد قندى است . (در حال حاضر شکلات هاى مخصوصى براى اشخاص مبتلا به دیابتیک مى سازند که مقدار قند آن کاهش یافته است .)
کسانى که عوارض کبدى دارند و از آن ناراحت هستند نباید کاکائو و شکلات بخورند.
کسانى که شکلات گردو یا بادام و یا پسته را شکلات ساده تر ترجیح مى دهند و عقیده دارند زودتر هضم مى شود اشتباه مى کنند زیرا شکلات مایع یعنى آمیخته با شیر و یا آب زودتر از شکلات سفت و مخلوط به بادام و پسته هضم مى شود.
بطور کلى شکلات و کاکائو را باید در فاصله غذا خورد و هر کس هم باید طبیعت خود را امتحان کند و ببیند شکلات و کاکائو با مزاج او سازگار است یا نه ؟

Cacao e cioccolato به ایتالیایی
نوشابه مطبوع کاکائو براى تقویت استخوانها :

  اگر پوست هسته کاکائو را دم کنند نوشابه مطبوعى از آن به دست مى آید که بوى شکلات دارد و داراى مقدار زیادى ویتامین است و بعلاوه براى تقویت استخوانها مفید است ، مخصوصا کسانى که دارى نرمى استخوان (راشیتیسم ) هستند این جوشانده را مصرف مى کنند.

  تهیه : مقدار پوست هسته کاکائو براى تهیه این جوشانده یک قاشق سوپ خورى در یک پنجم لیتر آب است که باید پنج دقیقه آن را جوشانیده و ده دقیقه دم کرد و مصرف نمود.

توجه شود :

از کاکائو، کارامل ، کرم و بستنى هم درست مى کنند که مصرف آن براى اشخاصى که شکلات تجویز شده مجاز است . کاکائو و شکلات در مقابل هوا و یا طول زمان فاسد مى شود. باید توجه کنید که همیشه تازه آن را مصرف کنید.
علامت شکلات خوب این است که باید نرم و براق باشد. وقتى آن را مى شکنید داخل آن سوراخ ، سوراخ و ناهماهنگ نباشد. بوى آن باید مطبوع باشد. در آب کاملا حل شود و فضولاتى از خود باقى نگذارد.
 
Proprietà del cacao

به گفته یگ گروه از دانشمندان شکلات سیاه می تواند از شکلات شیری سالم تر باشد. محققان در اسکاتلند و ایتالیا می گویند خواص ضداکسیدی (آنتی اکسیدان) شکلات سیاه به مراتب مرغوب تر از شکلات شیری است.

خواص ضداکسیدی می تواند از قلب و عروق در مقابل مضرات اکسایش محافظت کند. تاثیر اکسایش بر بدن مشابه اکسیده شدن و یا همان زنگ زدن فلزات است.
  این گروه از دانشمندان با انتشار مقاله ای در نشریه “نیچر” گفتند که افزودن شیر به شکلات ممکن است این خواص را خنثی کند.

مطالعات قبلی نشان داده بود که شکلات ممکن است به مقاومت بدن در برابر بیماری های قلبی یا حتی سرطان کمک کند. درحالی که در برخی مطالعات بین شکلات سیاه و نوع شیری آن تمایز قائل شده اند، اما بسیاری از کارشناسان به این تفاوت اعتقاد ندارند.

در تازه ترین تحقیقات، پژوهشگران “دانشگاه گلاسکو” در بریتانیا و ” موسسه ملی پژوهش های مواد غذایی و تغذیه” در ایتالیا خواص هر دو نوع شکلات را آزمایش کردند. آنها ۱۲ داوطلب سالم، شامل هفت زن و پنج مرد، را استخدام کردند و از آنها خواستند شکلات سیاه و شیری بخورند.

دانشمندان دریافتند که داوطلبان برای کسب یک میزان از ضداکسیدها، باید دو برابر شکلات سیاه، شکلات شیری مصرف کنند.
شکلات سیاه سطح ضد اکسیدی خون را به میزان تقریبا ۲۰ درصد بالا می برد.

کاکائو از بروز حملات قلبی پیشگیری می کند

طی مطالعاتی، تأثیر کاکائو در پیشگیری از حملات قلبی بررسی شد. محققین به این نتیجه رسیدند که خوردن کاکائو با کاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی مرتبط است.

تمامی گیاهان ، رنگدانه هایی دارند که می توانند از بروز بیماریها جلوگیری کنند. مثلاً ماده سولفورافان( Sulforophane) موجود در کلم براکلی، از وقوع سرطان پیشگیری می کند و همچنین ماده آلیکین(allicin) در سیر و رنگدانه کپسایسین(capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می کنند.گیاه کاکائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اکسیدان خاص خود
را دارد که باعث کاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می شود.

آنتی اکسیدان قوی موجود در دانه ی کاکائو، فلاوونوئید می باشد. مواد آنتی اکسیدانی شامل ویتامینC، ویتامینE، بتاکاروتن و... هستند که می توانند مانع وقوع بیماری مثل سرطان وبیماریهای  قلبی و عروقی شوند.

Cócóبه ایرلندی
یک تحقیق نشان داد که 2 ساعت بعد ازخوردن کاکائو سطح فلاوونوئیدهای خون افزایش می یابد. تحقیق دیگری بیان کرد که 6 ساعت بعد ازخوردن کاکائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود می آید.(گاهی آسپرین در بیماریهای قلبی، برای جلوگیری از لخته شدن خون توسط پزشک تجویز می شود)

هرگاه در بدن،LDL- کلسترول مضر (یکنوع چربی خون مضر) بهLDL اکسیده ، تبدیل شود می تواند در سرخرگ ایجاد پلاکت وگرفتگی کند. این مطالعات نشان داد که فلاوونوئید موجود در دانه ی کاکائو، از تبدیلLDL کلسترول مضر بهLDL اکسیده ممانعت و در نتیجه مانع گرفتگی رگ ها می شود. همچنین یک سوم چربی کاکائو را، اسید چرب اولئیک تشکیل می دهد که یک اسید چرب غیر اشباع است و در روغن زیتون نیز وجود دارد و برای بیماری قلبی- عروقی مفید می باشد. فلاوونوئیدها غیر از کاکائو، در انواع توت، انواع فلفل، هویج، گوجه فرنگی و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می شوند. کاکائوی خالص و تصفیه نشده، تلخ مزه است که تولید کنندگان برای تهیه شکلات کاکائویی و بهتر شدن طعم تلخ کاکائو، مقدار زیادی شکر و روغن به آن اضافه می کنند در نتیجه با خوردن شکلات کاکائویی مقدار زیادی انرژی اضافی دریافت می کنید که برای بدن نیاز نیست و ممکن است شما را برای ابتلاء به بیماریهای
قلبی مستعد کند. همچنین شکر و روغن خواص آنتی اکسیدانی کاکائوی خالص را از بین می برد.بنابراین می توان گفت شکلات
تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام عمل فرآیند در کارخانه، خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد ولی کاکائوی خالص و
تصفیه نشده اثر آنتی اکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.

خوبی‌ها و بدی‌های کاکائو

Airíonna cócó

 

شکلات یا کاکائو

شاید این موضوع کمی خنده‌دار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب می‌شد و مردم از دانه‌های کاکائو به جای پول استفاده می‌کردند.

اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه می‌کردند.

کاکائو  و پودر کاکائو

در سال 1828، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانه‌های کاکائو گرفته می شد و از آن "کره کاکائو" تهیه می گردید. از باقی‌مانده آن نیز "پودر کاکائو" تهیه می‌شد.

گفته می‌شود جوزف‌فرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربی‌های دیگری هم افزود.

تلخ‌، شیری و سفید

کاکائو ماده‌ای تلخ مزه است که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می‌آید.

دانه‌های کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوت‌اند و گران‌‌ترین نوع کاکائو از دانه‌های درخت کرئیولو به دست می‌آید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است و تنها 10 درصد شکلات‌های دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه می‌شود.

جالب است بدانید که در نوع مرغوب شکلات‌ها، تنها 10 درصد کاکائو به کار می‌رود.

انواع کاکائو

به‌طور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم می‌کنند:

- شکلات‌های تلخ بدون شیر هستند.

- شکلات‌های شیری حاوی شیر، شکر و وانیل‌اند.

- در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده می‌شود.

برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس های پرتقال، توت‌فرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده می‌شود.

 

فواید شکلات

تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون می‌شود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواصآنتی‌اکسیدانی از التهاب و نابودی سلول‌ها جلوگیری می‌کند.

از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد وسبب افزایش حافظه نیز می‌شود.

این ماده خوراکی لذیذ می‌تواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.

جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه استفاده می‌شود و خوردن شکلات تلخ می‌تواند دفعات سرفه و تاثیر سوء‌ آن بر سیستمقلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش ‌دهد.

شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات می‌شود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.

Propriétés du cacao به فرانسوی

و اما بشنوید از مضرات

فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات می‌تواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.

چربی زیاد می‌تواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد.

همچنین شکلات کافئین ‌دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه می‌شود در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

3 نکته شکلاتی

1- بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتی‌گراد است.

2- شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.

3- شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار دهید.

غلب خانم ها تصور بر این دارند که کاکائو برای فرزندشان مضر است و فکر اینکه چگونه می توانند کودکشان را از آن دور بدارند دغدغه ای برای آنها شده است.
تاریخ طبیعی و کشت 
کاکائو و شکلات از میوۀ درخت کاکائو که منشاء آن آمریکای گرمسیری است به دست می آید ولی در حال حاضر در سایر سرزمین ها به ویژه آفریقای غربی کشت می شود. موقعی که غلافهای میوه برسد غلافها را باز کرده و تخم های داخل آنها را تخمیر و خشک می کنند. پودر کاکائو در نتیجه پوست کندن، بو دادن و آسیاب کردن تخمها بدست می آید. کاکائو بسیار چرب بوده و چربی آن کره کاکائو به دست می آید. معمولاً قسمتی از کره کاکائو را جدا کرده و مواد ترکیبی دیگری برای طعم و مزه دادن به جای آن به کاکائو اضافه می کنند. شکلات نه فقط کره طبیعی کاکائو را در خود نگه می دارد بلکه مقداری قند، شیر و مواد معطره ای مانند وانیل، میخک یا ساسافراس به آن اضافه می کنند. پودر کاکائو را از فروشگاها و عطاریها و خواربارفروشی ها می توان به دست آورد. شکلات در اغلب شیرینی فروشیها و فروشگاهها موجود و به فروش می رسد.

 

 

خواص و مشخصات
لینه دانشمند گیاه شناس سوئدی که نباتات را طبقه بندی کرده است دانه های لوبیائی شکل کاکائورا تئوبروما یا «غذای خدایان» نام نهاده است. این دانه ها منبع بسیار خوب آهن و حاوی کافئین و تئوبرومین می باشد. کاکائو محرک ملایمی است. در پزشکی گیاهی به خاطر دارا بودن اثر تقویتی بر روی عضلات، کلیه ها و دستگاه عصبی مرکزی دارای ارزش زیادی است. به علاوه چنین نظر می دهند که بر ازدیاد فشارخون نیز اثر بهبود کننده دارد. شکلات آنف بسیار مغذی بوده و منبع نیرو و انرژی می باشد. علاوه بر آنکه کاکائو و شکلات بسیار مغذی هستند قرنهاست آنها را برای معطر و خوش طعم کردن بعضی غذاها و شیرینی ها و نوشابه ها به کار می برند. به عبارت دیگر این دو علاوه بر جنبه ادویه ای دارای خاصیت غذائی نیز می باشند.
طرز استعمال و استفاده

کاکائو
تفاوت اساسی و بزرگ بین شکلات و کاکائو به سبب دارا بودن چربی در شکلات است که آن را خوش طعم و مغذی می سازد. بنابراین مسلم است نوشابه یا غذایی که حاوی شکلات باشد به مراتب مغذیتر و حاوی کالری زیادتری است تا آنکه محتوی کاکائو باشد. شکلات بودن شیرینی را برای افزودن به بستنی و بعضی غذاها و نوشابه ها اضافه می کنند تا خوش طعم و معطر گردد. سس شیرین سفید را که به آن کاکائو اضافه کرده باشند بسیار خوش طعم می کند و در عین حال کالری زیادی ندارد. کاکائو به آسانی با ترکیبات خشک دیگر مخلوط می شود به علاوه عطر و طعم بیشتری با مقایسه با شکلات دارد بدین جهت از آن برای تهیه کیک و انواع مختلف شیرینی استفاده کنند. افزودن مقدار کمی قهوه به کاکائو و مخلوط کردن با یکدیگر باعث ازدیاد و تشدید  عطر و طعم آن می گردد. کره کاکائو برای نرم کردن مواد ترکیب کننده قرص و حب و شیاف و فرآورده های لوازم آرایش به کار میرود. ضمناً برای رفع ترک لب و دستها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. لیکن تهیه آن به وسیله داروسازان تا حدی خالی از اشکال نیست. 

 

Cacao et chocolat به فرانسه

لینه دانشمند گیاه شناس سوئدی که نباتات را طبقه بندی کرده است دانه های لوبیائی شکل کاکائورا تئوبروما یا «غذای خدایان» نام نهاده است. این دانه ها منبع بسیار خوب آهن و حاوی کافئین و تئوبرومین می باشد. کاکائو محرک ملایمی است. در پزشکی گیاهی به خاطر دارا بودن اثر تقویتی بر روی عضلات، کلیه ها و دستگاه عصبی مرکزی دارای ارزش زیادی است. به علاوه چنین نظر می دهند که بر ازدیاد فشارخون نیز اثر بهبود کننده دارد. شکلات آنف بسیار مغذی بوده و منبع نیرو و انرژی می باشد. علاوه بر آنکه کاکائو و شکلات بسیار مغذی هستند قرنهاست آنها را برای معطر و خوش طعم کردن بعضی غذاها و شیرینی ها و نوشابه ها به کار می برند. به عبارت دیگر این دو علاوه بر جنبه ادویه ای دارای خاصیت غذائی نیز می باشند.
 

در مورد کاکائو و خواص آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.کاکائو درختی از تیره پنیرکیان با ارتفاعی بین ۴ تا ۱۰ متر است. برگهایش ساده و متقابل است و گل‌های منظم، کوچک و قرمز رنگی در همه فصل‌ها دارد. میوه‌اش بسته، زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است. میوه‌های این گیاه را پس از چیدن انبار می‌کنند تا بپوسد و پس از آن دانه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و به مصرف می‌رسانند ؛ معمولاً از آن‌ها پودر آن تهیه می‌کنند. دانه این گیاه تقویت‌کننده قلب است و به علاوه محتوی مقدار زیادی ازنه و چربی است. از آن شکلات نیز تهیه می‌کنند. 

کاکائو چیست

شکلات از دانه کاکائوها ساخته‌ می‌شود که به مناطق گرمسیری امریکای جنوبی و مرکزی و به‌خصوص غنا تعلق‌دارد. دانه کاکائوها در ساخت پودرکاکائو، شکلات و مس کاکائو به‌کار می‌رود. نه، عنوان مقاله هیچ‌گونه غلط املایی ندارد! از نظر شکلات‌شناسان و متخصصان صنعت شکلات، کاکائو بهترین عبارت است. کاکائوها به محصولات ساخته‌شده از گیاه کاکائو و دانه‌های کاکائو گفته‌می‌شود. دانه‌های کاکائوها از درخت تئوبروما کاکائو می‌آیند. دانه‌های کاکائوها از تصفیه پودرکاکائو به‌دست نمی‌آیند.

کاکائو

تاریخچه کاکائو

سرخ‌پوستان قبیلهٔ آزتک از دانه‌های کاکائوها برای تهیهٔ نوعی از نوشیدنی دم کرده به نام شکاتل استفاده می‌کردند و آن را «غذای خدایان» می نامیدند. اسپانیایی‌ها کاکائوها را در قرن شانزدهم میلادی از مکزیک به اروپا بردند و حدود ۱۰۰ سال طرز تهیهٔ شکاتل را مخفی نگه داشتند تا در قرن هفدهم میلادی سایر اروپایی‌ها نیز طرز تهیهٔ این نوشیدنی را آموختند.

کاکائو و افزایش انرژی

این منبع غذایی طبیعی یکی از بالاترین تجمعات منیزیم را دارد. منیزیم به جلوگیری از پوکی استخوانکمک می‌کند، دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد و فشار خون را پایین می‌آورد. – پودر کاکائوی خام (۲ قاشق چایخوری) حاوی ۵۲ میلی‌گرم یا ۱۴٪ ارزش روزانه منیزیم است – هر ۱۰۰ گرم دانه‌ی کاکائوی خام حاوی ۲۷۲ میلی‌گرم یا ۶۵٪ ارزش روزانه منیزم است. – میزان مصرف روزانه‌ی توصیه شده برای مردان ۴۲۰ میلی گرم و برای زنان ۳۲۰ میلی گرم است.

خواص کاکائو برای استرس

پلی‌فنول‌های موجود در کاکائوها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها جلوگیری می‌کنند. نشان داده شده است کاکائوها ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتری از چای سبز و سیاه دارد. و از این رو می‌تواند از ابتلا به استرس اکسیداتیو جلوگیری کند.

خواص کاکائو برای دیابت

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف پلی‌فنول‌ها می‌تواند دیابت را بهبود ببخشد. پلی فنول‌های کاکائو، به خصوص در شکلات‌های تلخ، تجزیه‌ی گلوکز را بهبود می‌بخشد، فشار خون را کم می‌کند و وضعیت مقاومت به انسولین را بهتر می‌کند. در مطالعه‌ای که بر روی ۱۰ بیمار دریابتی انجام شد آشگار گشت که مصرف کاکائوها با اختلال رگ‌های خونی نشای از دیابت مقابله می‌کند و عملکرد لایه‌ی درون رگی را بهبود می‌بخشد.

خواص کاکائو برای آرتریت

مصرف کاکائوها به کاهش آرتریت و بیماری‌های دیگر که باعث انعقاد خون می‌شوند کمک می‌کند.

ترکیبات شیمیایی کاکائو

نوشابه های تقویت کننده و انرژی زا نیز تولید می کنند.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

ارزش تغذیه ای کاکائو

کاکائوها حاوی ویتاوین‌ها و مواد معدنی بسیاری است که در پایین آمده‌اند:

– پروتئین

– ویتامین A

– ریبوفلاوین

– تیامین

– کلسیم

– پتاسیم

– فسفر

– آهن

– مس

– منیزیم

خواص کاکائو برای نوسانات خلقی هورمونی

کاکائوها سطح سروتونین مغز را افزایش می‌دهد، ماده‌ی شیمایی که در مغز ایجاد خوشی می‌کند. وقتی زن‌ها سندرم پیشاقاعدگی را تجربه می‌کند سطح سروتونین بدنشان به شدت افت می‌کند. اثبات شده است که کاکائوها سطح هورمون‌های آرامشبخش مغز را تقویت و احساس خوشی را احیاء می‌کند.

کاکائو و کاهش فشار خون

در مطالعه‌ای که بر روی ۴۷۰ مرد سالخورده‌ی اهل زوتفن صورت گرفت، دریافتند که کاکائوها فشار خون را در بیمارانی که هر روز مقدار کمی از آن مصرف می‌کنند کاهش می‌دهد.

خواص کاکائو برای یبوست

پوسته‌ی کاکائوها سرشار از فیبر رژیمی است که به حفظ سلامت روده‌ی بزرگ کمک می‌کند. در مطالعه‌ای بر روی ۴۸ کودک دارای یبوست مشخص شد که کاکائوها، به خصوص پوسته‌ی آن، یبوست را کاهش می‌دهد. کسانی که مکمل‌ کاکائویی دریافت کرده بودند نسبت به کسانی که به آن ها دارونما داده شده بود حرکات روده‌ی سریع‌تری داشتند و از سفتی مدفوع‌شان کاسته شده بود.

خواص کاکائو برای اختلالات ذهنی

افزایش‌ گونه های اکسید کننده واکنش پذیر (ROS) در شروع اختلالات ذهنی نقش دارد. به خاطر خواص آنتی اکسیدانی پلی‌فنول‌ها، مصرف کاکائو هامیزان تولید ROS را کاهش می‌دهد که به طور جدی از انسان‌ها در برابر بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل محافظت می‌کند. مطالعه‌ی آزمایشی دیگری نشان داد که کاتچین‌ها و اپی‌کاتچین‌های موجود در کاکائوها از مسمویت و مرگ سلول‌های مغزی درموش‌ها جلوگیری می‌کند.

شکلاتی

خواص آنتی اکسیدانی کاکائو

آنتی‌اکسیدان‌های زیاد آن، رادیکال‌های آزاد بدن را مهارمی‌کنند. آنتی‌اکسیدان، در برابر بسیاری از بیماری‌ها از جمله پیری زودرس، از بدن محافظت‌می‌کند.

خواص کاکائو برای پوست

کاکائوها مقدار مناسبی ویتامین C و منیزیم دارد که به محافظت از پوست و حفظ سلامت آن کمک می‌کند. همچنین دارای خواص جاذب است و دربرابر اشعه‌های مضر فرابنفش از پوست محافظت می‌کند و مانند یک ضدآفتاب طبیعی عمل می‌کند.

سایت منبع

خواص کاکائو برای ریزش مو

کاکائوها گردش خون در پوست سر را افزایش می دهد و با تقویت موها به درمان ریزش مو کمک می کند.ماسک کاکائویی برای مو : 2 قاشق غذا خوری پودرکاکائو، 1 زرده تخم مرغ، یک فنجان خامه ترش و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با هم ترکیب کنید و بر روی پوست سر و مو ها بمالید، بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

 

خواص کاکائو برای شادی

کاکائوها یکی از سالم‌ترین خوراکی‌هایی است که می‌توانید مصرف کنید. کاکائوها حاوی یک ماده‌ی روحیه بخش به نام آناندامید است – که به عنوان مولکول سعادت شناخته می‌شود و احساس سرخوشی ایجاد می‌کند.

خواص کاکائو برای سوخت و ساز

عدم دریافت آنتی اکسیدان کافی از طریق رژیم غذایی می‌تواند پیامدهای بلند مدت خطرناکی برای سلامتی داشته باشد. در یک مطالعه‌ که در سال ۲۰۰۹ در کشور سوئیس انجام شد دریافتند کاکائو کمتر از دو هفته هورمون استرس یعنی کورتیزول را کاهش می‌دهد، سوخت و ساز را افزایش می‌دهد، و حتی فعالیت میکروبی معده را بهبود می‌بخشد.

خواص کاکائو برای کاهش کلسترول بد خون

مطالعه‌ای بر روی ۴۸ نفر که در خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند و مطالعه‌ی دیگری بر روی ۲۵ نفر کهکلسترول عادی یا کمی بالا داشتند انجام شد و نشان داده شد که مصرف منظم پودرکاکائو کلسترل بد را کاهش و کلسترل خوب را افزایش می‌دهد.

خواص کاکائو برای کودکان

آهن و مس موجود در پودرکاکائو برای درمان کم خونی فقر آهن و آنمی در کودکان مفید می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در دانه های کاکائویی باعث سلامت قلب و عروق در کودکان می شوند. فلاونوئید های موجود در کاکائوها خطر ابتلا به دیابت در کودکان را کاهش می دهند.

خواص کاکائو برای زنان باردار

کافئین موجود در کاکائوها خطر ابتلا به فشار خون بالا و پره اکلامپسی را در زنان باردار کاهش می دهد. کافئین موجود در کاکائوها جذب کلسیم و آهن بدن زنان باردار در دوران بارداری را بهبود می بخشد و باعث افزایش رشد جنین می شود. فلاونوئید ها و آنتی اکسیدان های موجود در کاکائوها به سلامت قلب زنان باردار کمک می کند. توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف کاکائوها منجر به تپش قلب و سردردشده و خطر سقط جنین را افزایش می دهد، قبل از مصرف کاکائوها با پزشک خود مشورت کنید.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فا م.ن

روز صلح

به نام دوستدار کودکان

بیانیه موسسه پژوهشی کودکان دنیا برای گسترش فرهنگ صلح

 

مقدمه:

  صلح از ذهن انسان ها ریشه می گیرد. هر انسانی در یک محیط سالم می تواند با ارزشهای زندگی آشنا شود خود و دیگران را دوست داشته باشد به همه موجودات احترام بگذارد و بیاموزد که اجازه ندارد حق حیات و زندگی را از کسی دریغ کند.جنگ نیز از ذهن انسان ها ریشه می گیرد. بدین ترتیب باید در همان جا جنگ را خشکاند و به جای آن صلح، تفاهم، شکیبایی و عدالت را آموزش داد.

  ما می دانیم که صلح فقط به معنای نبودن جنگ نیست، بلکه حضور در یک جامعه مدنی و سرشار از عدالت، تفاهم و همزیستی، دیگر پذیری، آزادی، دموکراسی و . . .  است.

کلیات

به کودکانمان آموزش دهیم:

به همه انسانها از هر قوم، نژاد، رنگ، مذهب، و یا هر عقیده، زبان و باور احترام بگذارند.

هیچ فرقی بین انسانها نیست. هیچ انسانی به خاطر طبقه، نژاد، رنگ و مذهب و . . . به انسانی دیگر برتری ندارد.

قرار نیست که همه انسانها مانند هم فکر کنند و مانند هم زندگی کنند.

 

فصل دو

ادیان

به کودکانمان آموزش دهیم:

به همه ادیان و پیروان آن احترام بگذارند،

همه پیروان ادیان می توانند در کنار هم با شکیبایی و همزیستی زندگی کنند،

از هر روش و اندیشه ای که موجب جدایی و اختلاف بین پیروان ادیان می شود خودداری و پرهیز کنند.

 صلح به ایتالیایی: Pace

فصل سه

اقوام، نژاد و زبان

به کودکانمان آموزش دهیم:

به همه اقوامی که در ایران زندگی می کنند احترام بگذارند. مردمان ترک، لر، کرد، بلوچ، ارمنی، گیلک، عرب، فارس و . . . همه قابل احترام هستند.

هیچ قومی برتر از قومی دیگر نیست.

بومیان منطقه خود را بشناسند و به خرد بومیان و اقوام مختلف احترام بگذارند.

به هیچ کس اجازه ندهند که قومی را تحقیر کنند.

ایتالیایی: Non permettete a nessuno di umiliare un gruppo etnico.

هیچ فرقی بین انسانها از بابت رنگ و نژاد آنها وجود ندارد.

نباید انسان ها را بر اساس رنگ چهره شان نامگذاری و یا شناسایی کنند.

رنگ و نژاد امتیازی برای ارزشمند بودن نیست.

هر انسانی حق دارد که به زبان خود صحبت کند.

احترام گذاشتن به هر زبانی یعنی احترام گذاشتن به پیشینه فرهنگی مردمی که به آن زبان صحبت می کنند. توجه به انواع زبان هاست که می تواند زبان ما را غنی کند.

 صلح

فصل چهار

جنسیت

به کودکانمان آموزش دهیم:

انسانها به خاطر جنسیتشان برتر و یا مهمتر نیستند.

از هر نوع رفتاری که بین دختران و پسران تبعیض قائل می شود پرهیز کنند.

هرگز قصه، شعر و یا حرفی که دختران را ضعیف و یا ناتوانتر از پسران معرفی می کند باور نکنند.

 انسانیت: Umanità

فصل پنج

معلولیت

به کودکانمان آموزش دهیم:

به همه افرادی که در یکی از توانایی های جسمی، ذهنی و حسی مشکل دارند احترام بگذارند.

 هیچ انسانی را به خاطر معلولیت کنار نگذارند.

 تلاش کنند که تا با معلولین ارتباط برقرار نمایند و آنها را در فعالیت های اجتماعی سهیم کنند.

 این حق کودکان است که در کنار هم زندگی کنند.

 

فصل شش

پناهندگان

به کودکانمان آموزش دهیم:

به همه انسان هایی که به سرزمین ما مهاجرت کرده اند و یا پناهنده شده اند احترام بگذارند.

به حرف کسانی که پناهندگان را انسان هایی بد و یا مزاحم می دانند گوش ندهند.

را ه های ارتباط بیشتر با پناهندگان را بیابند.

 

فصل هفت

محیط زیست

به کودکانمان آموزش دهیم:

کره زمین را با تمام منابع طبیعی آن حفظ کنند،

 

از وسایلی که محیط زیست را تخریب می کند استفاده نکنند.

به هیج حیوانی آزار نرسانند.

مراقب حیوانهایی که نسلشان در خطر است باشند.

درخت ها را از بین نبرند و آب و هوا را آلوده نکنند.

فرهنگ صلح بدون حفظ محیط زیست معنا ندارد.

صلح

امروز، روز جهانی صلح است.

مجمع عمومی سازمان ملل از سی سال پیش این روز را نام گذاری کرده تا برای همه مردم جهان اهمیت وجود صلح را یادآوری کند.

"صلح و دموکراسی: کاری کنید صدای تان شنیده شود!" شعار امسال روز جهانی صلح است.

در متنی که درباره شعار امسال در سایت سازمان ملل آمده، به ارتباط جدا نشدنی صلح و دموکراسی اشاره شده است. صلح و دموکراسی در کنار یکدیگر، شرایط مناسب برای رفاه همگانی را فراهم می کنند. دموکراسی، زمینه مناسب برای رعایت حقوق شهروندی و آزادی های مدنی را ایجاد می کند و این ها اصولی هستند که صلح بر پایه آن ها بنا می شود.

امسال به مناسبت روز صلح، زنان و مردان جوان در کشورهای مختلف، برای نشان دادن قدرت همبستگی انسان ها در رعایت حقوق بشر و شان انسان، راهپیمایی می کنند.سازمان ملل همه مردم جهان را به ترتیب دادن برنامه هایی برای بزرگداشت صلح و ترویج اهمیت آن در این روز دعوت کرده است

از وبلاگ به آینده امیدوار باشید (شهریور91)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فا م.ن
شهید مهدی زین الدین

شهید مهدی زین الدین

نحوه شهادت

در آبان سال 1363 شهید زین‌الدین به همراه برادرش مجید (که مسئول اطلاعات و عملیات تیپ 2 لشکر علی‌بن ابیطالب(ع) بود) جهت شناسایی منطقه عملیاتی از باختران به سمت سردشت حرکت می‌کنند. در آنجا به برادران می‌گوید: من چند ساعت پیش خواب دیدم که خودم و برادرم شهید شدیم!

موقعی که عازم منطقه می‌شوند، راننده‌شان را پیاده کرده و می‌گویند: خودمان می‌رویم. حتی در مقابل درخواست یکی از برادران، مبنی بر همراه شدن با آنها، برادر مهدی به او می‌گوید: تو اگر شهید بشوی، جواب عمویت را نمی‌توانیم بدهیم، اما ما دو برادر اگر شهید بشویم جواب پدرمان را می‌توانیم بدهیم.

 

فرمانده محبوب بسیجیها، سرانجام پس از سالیان طولانی دفاع در جبهه‌ها و شرکت در عملیات و صحنه‌های افتخارآفرین، در درگیری با ضدانقلاب شربت شهادت نوشید و روح بلندش را از این جسم خاکی به پرواز درآمد تا در نزد پروردگارش ماوی گزیند.

همان طور که برادران را توصیه می‌کرد:

ما باید حسین‌وار بجنگیم؛

حسین‌وار جنگیدن یعنی مقاومت تا آخرین لحظه؛

حسین‌وار جنگیدن یعنی دست از همه چیز کشیدن در زندگی؛

ای کاش جانها می‌داشتیم و در راه امام حسین(ع) فدا می‌کردیم؛

از همرزمانش سبقت گرفت و صادقانه به آنچه معتقد بود و می‌گفت عمل کرد و عاشقانه به دیدار حق شتافت

 تولد

به سال 1338 ه.ش در کانون گرم خانواده‌ای مذهبی، متدین و از پیروان مکتب سرخ تشیع، در تهران دیده به جهان گشود. مادرش که بانویی مانوس با قرآن و آشنای با دین و مذهب بود برای تربیت فرزندش کوشش فراوانی نمود. داشتن وضو، مخصوصاً هنگام شیردادن فرزندانش برایش فریضه بود و با مهر و محبت مادری، مسائل اسلامی را به آنها تعلیم می‌داد.

نبوغ و استعداد مهدی باعث شد که او دراوان کودکی قرآن را بدون معلم و استاد یاد بگیرد و بر قرائت مستمر آن تلاش نماید. پس از ورود به دبستان در اوقات بیکاری به پدرش که کتابفروشی داشت، کمک می‌کرد و به عنوان یک فرزند، پدر و مادر را در امور زندگی یاری می‌داد.

 

? ویژگیهای اخلاقی

 

از خصوصیات بارز او شجاعت و شهامت بود. خط شکنی شبهای عملیات و جنگیدن با دشمن در روز و مقاومت در برابر سخت‌ترین پاتکها به خاطر این روحیه بود. روحیه‌ای که اساس و بنیان آن بر ایمان و اعتقاد به خدا استوار بود.

مجاهدت دائمی او برای خدا بود و هیچگاه اثر خستگی روحی در وجودش دیده نمی‌شد.

شهید زین‌الدین در کنار تلاش بی‌وقفه‌اش، از مستحبات غافل نبود. اعقتاد داشت که جبهه‌های نبرد، مکانی مقدس است و انسان دراین مکان، به خدا تقرب پیدا می‌کند. همیشه به رزمندگان سفارش می‌کرد که به تزکیه نفس و جهاد اکبر بپردازند.

او همواره سعی می‌کرد که با وضو باشد. به دیگران نیز تاکید می‌نمود که همیشه با وضو باشند. به نماز اول وقت توجه بسیار داشت و با قرآن مجید مانوس بود و به حفظ آیات آن می‌پرداخت.

به دلیل اهمیتی که برای مسائل معنوی قایل بود نماز را به تانی و خلوص مخصوصی به پا می‌داشت. فردی سراپا تسلیم بود و توجه به دعا، نماز و جلسات مذهبی از همان دوران کودکی در زندگی مهدی متجلی بود.


با علاقه خاصی به بسیجی‌ها توجه می‌کرد. محبت این عناصر مخلص در دل او جایگاه ویژه‌ای داشت. برای رسیدگی به وضعیت نیروها و مطلع شدن از احوال برادران رزمنده خود به واحدها، یگانها و مقرهای لشکر سرکشی می‌نمود و مشکلات آنان را رسیدگی و پیگیری می‌کرد. همواره به برادران سفارش می‌کرد که نسبت به رزمندگان احترام قائل شوند و همیشه خودشان را نسبت به آنها بدهکار بدانند و یقین داشته باشند که آنها حق بزرگی بر گردن ما دارند.

شیفتگی و محبت ویژه‌ای به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) داشت. با شناختی که از ولایت فقیه داشت از صمیم قلب به امام خمینی(ره) عشق می‌ورزید. با قبلی مملو از اخلاص، ایمان و علاقه از دستورات و فرامین آن حضرت تبعیت می‌نمود. به دقت پیامها و سخنرانیهای ایشان را گوش می‌داد و سعی می‌کرد که همان را ملاک عمل خود قرار دهد و از حدود تعیین شده به هیچ وجه تجاوز نکند. می‌گفت:

ما چشم و گوشمان به رهبر است، تا ببینیم از آن کانون و مرکز فرماندهی چه دستوری می‌رسد، یک جان که سهل است، ای کاش صدها جان می‌داشتیم و در راه امام فدا می‌کردیم.

او در سخت‌ترین مراحل جنگ با عمل به گفته‌های حضرت امام خمینی(ره) خدمات بزرگی به جبهه‌ها کرد.

حفظ اموال بیت‌المال برای شهید زین‌الدین از اهمیت خاصی برخوردار بود. همواره در مسئولیت و جایگاهی که قرار داشت نهایت دقت خود را به کار می‌برد تا اسراف و تبذیر نشود. بارها می‌گفت:

در مقابل بیت‌المال مسئول هستیم.

در استفاده از نعمتهای الهی و حتی غذای روزمره میانه‌روی می‌کرد.

او خود را آماده رفتن کرده بود و همواره برای کم کردن تعلقات مادی تلاش می‌کرد. ایثار و فداکاری او در تمام زمینه‌ها، بیانگر این ویژگی و خصوصیتش بود.

برای اخلاص و تعهد آن شهید کمتر مشابهی می‌توان یافت.

او جز به اسلام و انجام تکلیف الهی خود نمی‌اندیشید. در مناجات و راز و نیازهایش این جمله را بارها تکرار می‌کرد:

ای خدا! این جان ناقابل را از ما قبول بفرما و در عوض آن، فقط اسلام را پیروز کن.

از آنجا که برادران، ایشان را به عنوان الگویی برای خود قرار داده بودند، سعی می‌کردند اخلاق و رفتارشان مثل ایشان باشد.

او شخصیتی چند بعدی داشت: شخصیتی پرورش یافته در مکتب انسان ساز اسلام. خیلی‌ها شیفته اخلاق، رفتار، مدیریت و فرماندهی او بودند و او را یک برادر بزرگتر و معلم اخلاق می‌دانستند. زیرا او قبل از آنکه لشکر را بسازد، خود را ساخته بود.

اخلاق و رفتار او باتوجه به اقتضای مسئولیتهای نظامی‌اش که دارای صلابت و قدرت خاصی بود، زمانی که با بسیجیان مواجه می‌شد برادری صمیمی و دلسوز برای آنها بود.

شهید مهدی زین‌الدین در زمینه تربیت کادرهای پرتوان برای مسئولیتهای مختلف لشکر به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده بود که در واحدهای مختلف، حداقل سه نفر در راس امور و در جریان کارها باشند. می‌گفت:

من خیالم از لشکر راحت است. اگر چند ماه هم در لشکر نباشم مطمئنم که هیچ مسئله‌ای به وجود نخواهد آمد.

در کنار این بزرگوار صدها انسان ساخته شدند، زیرا رفتار و صحبتهایش در عمق جان نیروهای رزمنده می‌نشست. بارها پس از سخنرانی، او را در آغوش خویش می‌کشیدند و بر بالای دستهایشان بلند می‌کردند.

او یکی از فرماندهان محبوب جبهه‌ها به شمار می‌آمد. فرماندهی که نور معرفت، تقوا، صبر و استقامت سراسر وجودش را فراگرفته بود و این نورانیت به اطرافیان نیز سرایت کرده بود. چنانچه گفته می‌شود: 70% نیروهای پاسدار و بسیجی آن لشکر، نماز شب می‌خواندند.

سردار رحیم صفوی جانشین محترم فرماندهی کل سپاه درباره او می‌گوید:

شهید مهدی زین‌الدین فرماندهی بود که هم از علم جنگی و هم از علم اخلاق اسلامی برخوردار بود. در میدان اسلام و اخلاق، توانا و در عرصه‌های جنگ شجاع، رشید، مقاوم و پرصلابت بود

تاریخ تولد: 1338
محل تولد :تهران 
طول مدت حیات :25 سال
تاریخ شهادت: 1363 
محل شهادت :تپه ساروین _ حومه سردشت
مزار شهید : گلزار شهدای قم

اولین شرط لازم برای پاسداری از اسلام، اعتقاد داشتن به امام حسین(ع) است. هیچ کس نمیتواند پاسداری از اسلام کند در حالی که ایمان و یقین به اباعبداللهالحسین(ع) نداشته باشد. اگر امروز ما در صحنههای پیکار میرزمیم و اگر امروز ما پاسدار انقلابمان هستیم و اگر امروز پاسدار خون شهدا هستیم و اگر مشیت الهی بر این قرار گرفته که به دست شما رزمندگان و ملت ایران، اسلام در جهان پیاده شود و زمینه ظهور حضرت امام زمان(عج) فراهم گردد، به واسطه عشق، علاقه و محبت به امام حسین(ع) است. من تکلیف میکنم شما «رزمندگان» را به وظیفه عمل کردن و حسینوار زندگی کردن. 
در زمان غیبت کبری به کسی «منتظر» گفته میشود و کسی میتواند زندگی کند که منتظر باشد، منتظر شهادت، منتظر ظهور امام زمان(عج). خداوند امروز از ما همت، اراده و شهادتطلبی میخواهد. 
اولین شرط لازم برای پاسداری از اسلام، اعتقاد داشتن به امام حسین(ع) است. هیچ کس نمیتواند پاسداری از اسلام کند در حالی که ایمان و یقین به اباعبداللهالحسین(ع) نداشته باشد. اگر امروز ما در صحنههای پیکار میرزمیم و اگر امروز ما پاسدار انقلابمان هستیم و اگر امروز پاسدار خون شهدا هستیم و اگر مشیت الهی بر این قرار گرفته که به دست شما رزمندگان و ملت ایران، اسلام در جهان پیاده شود و زمینه ظهور حضرت امام زمان(عج) فراهم گردد، به واسطه عشق، علاقه و محبت به امام حسین(ع) است. من تکلیف میکنم شما «رزمندگان» را به وظیفه عمل کردن و حسینوار زندگی کردن. 
در زمان غیبت کبری به کسی «منتظر» گفته میشود و کسی میتواند زندگی کند که منتظر باشد، منتظر شهادت، منتظر ظهور امام زمان(عج). خداوند امروز از ما همت، اراده و شهادت طلبی میخواهد.

گذری بر خاطرات شهید مهدی زین الدین

گذری بر خاطرات شهید مهدی زین الدین 
گذری بر خاطرات شهید مهدی زین الدین

 

 

اسلحه و تسبیح

راوی:حسین رجب‌زاده
قبل از شروع عملیات والفجر 4 عازم منطقه شدیم و به تجربه در خاک زیستن، چادرها را سر پا کردیم. شبی برادر زین الدین با یکی دوتای دیگر برای شناسایی منطقه آمده بودند توی چادر ما استراحت می‌کردند. من خواب بودم که رسیدند. خبری از آمدنشان نداشتیم. داخل چادر هم خیلی تاریک بود. چهره‌ها به خوبی تشخیص داده نمی‌شد. بالا خره بیدارشدم رفتم سر پست. مدتی گذشت. خواب و خستگی امانم را بریده بود. پست من درست افتاده بود به ساعتی که می‌گویند شیرینی یک چرت خواییدن در آن با کیف یک عمر بیداری برابری می‌ کند، یعنی ساعت 2 تا 4 نیمه شب لحظات به کندی می‌گذشت. تلو تلو خوران خودم را رساندم به چادر. رفتم سراغ «ناصری» که باید پست بعدی را تحویل می‌گرفت. تکانش دادم. بیدار که شد، گفتم: «ناصری. نوبت توست، برو سر پست» بعد اسلحه را گذاشتم روی پایش. او هم بدون اینکه چیزی بگوید، پا شد رفت. من هم گرفتم خوابیدم. چشمم تازه گرم شده بود که یکهو دیدم یکی به شدت تکانم میدهد … «رجب‌زاده. رجب‌زاده.» به زحمت چشم باز کردم. «بله؟» ناصری سرا سیمه گفت: «کی سر پسته؟» «مگه خودت نیستی؟» «نه تو که بیدارم نکردی» با تعجب گفتم: «پس اون کی بود که بیدارش کردم؟» ناصری نگاه کرد به جای خالی آقا مهدی. گفت: «فرمانده لشکر» حسابی گیج شده بودم. بلند شدم نشستم. «جدی میگی؟» «آره» چشمانم به شدت می‌سوخت. با ناباوری از چادر زدیم بیرون. راست می‌گفت. خود آقامهدی بود. یک دستش اسلحه بود، دست دیگرش تسبیح. ذکر می‌گفت. تا متوجه‌مان شد، سلام کرد. زبانمان از خجالت بند آمده بود. ناصری اصرار کرد که اسلحه را از او بگیرد اما نپذیرفت. گفت: «من کار دارم می‌خواهم اینجا باشم» مثل پدری مهربان به چادر فرستادمان. بعد خودش تا اذان صبح به جایمان پست داد.

خواب ناتمام

راوی:محمد رضا اشعری
بعد از چند شبانه‌روز بی‌خوابی، بالاخره فرصتی دست داد و حاج مهدی در یکی از سنگرهای فتح شده عراقی خوابید. پنج روز از عملیات در جزیره مجنون می‌گذشت و آقا مهدی به خاطر کار زیاد فرصتی برای استراحت نداشت. چهره‌اش زرد بود و چشمان قرمزش از بی‌خوابی‌ها و شب بیداری‌های ممتد حکایت می‌کرد. ساعتی نگذشت که یک گلوله خمپاره صد و بیست روی طاق سنگر فرود آمد. داد زدم: «بچه‌ها آقا مهدی» همه دویدند طرف سنگر. هنوز نرسیده بودیم که او در حالیکه سرفه می‌کرد و خاک‌ها را کنار می‌زد، دیدیم. کمکش کردیم تا بیرون بیاید. همه نگران بودند «حاج آقا طوری نشدین؟» و او همانطور که خاک‌های لباسش را می‌تکاند خندید و گفت: «انگار عراقی‌ها هم می‌دانند که خواب به ما نیامده . »

از وب به آینده امیدوار باشید(آبان91)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فا م.ن

سخنان امام علی

 

سلام دوستان اینم یه سری از سخنان گوهر بار حضرت علی ابن ابیطالب (ع) که خیلی هم زیباست

 

علی ابن ابیطالب : سخنان شما سنگهای سخت را نرم می کند

 

 

علی ابن ابیطالب : در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند .

 

 

علی ابن ابیطالب : دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد

 

  

علی ابن ابیطالب : کسی که بر مرکب شکیبایی سوار شود به پیروزی نهایی دست می یابد

 

 

علی ابن ابیطالب : چه زشت است کوچکی به هنگام نیاز و سرکشی به هنگام بی نیازی

 

 

علی ابن ابیطالب : حاجت محتاج را به تاخیر نینداز زیرا نمی دانی از اینکه فردا برای تو چه پیش خواهد آمد

 

 

علی ابن ابیطالب : حق سنگین است اما گوارا ، باطل سبک است، اما در کام چون سنگی خارا

 

 

علی ابن ابیطالب : دوست مومن عقل است ، یاورش، علم ، پدرش مدارا و برادرش ، نرمش

 

 

علی ابن ابیطالب : علم خویش را به جهل و یقین خود را به شک مبدل نکنید، آنگاه که به علم رسیدید عمل کنید و آنگاه که به یقین دست یافتید ،اقدام نمایید.

 

 

علی ابن ابیطالب : حق بگویید تا به حق معروف شوید،حق را به کار ببندید  تا از اهل حق باشید

 

 

علی ابن ابیطالب : آنچه را نمی دانی مگو ، بلکه هر آنچه را که می دانی نیز اظهار مکن

 

قالَ امام علیٌّ ( علیه السّلام ) :

  • هیچ دشمنی برای انسان٬ ستمگرتر از نفس او نیست.

 

منبع : غرر الحکم٬ ج ٢ / فصل ٨۶ (لا)٬حدیث٣٢۴ .

---------------------------------------------------------------------------------------

قالَ امام علیٌّ ( علیه السّلام ) :

  • بنده ی شهوت اسیری است که از اسارت رهایی نخواهید یافت.

 

منبع : غرر الحکم٬ ج ٢ / فصل ۵۵ ٬ حدیث١۵.

 

 امام علی

قالَ امام علیٌّ (ع) :

  • خوشا به حال آن که همیشه خدا را در نظر داشته و از گناه خویش بیمناک باشد.

 

منبع : غرر الحکم٬ ج ٢ / فصل ۴۶ (طوبی)٬ حدیث٣.

 

بسم الله الرحمن الرحیم

از فرمایشات حضرت علی (ع)

1.         بزرگترین گناه ترس است.

2.         بزرگترین تفریح  کار است.

3.         بزرگترین بلا نا امیدی است.

4.         بزرگترین شجاعت  صبر است.

5.         بزرگترین استاد تجربه است.

6.         بزرگترین اسرار مرگ است.

7.         بزرگترین افتخار ایمان است.

8.         بزرگترین سود فرزند نیک است.

9.         بزرگترین هدیه گذشت است.

10.       بزرگترین سرمایه اعتماد به نفس است.

11.       آنچه بر قضا وقدر فایق آید صبر است.

12.       آنچه آدمی را صیقل دهد کار است.

13.       آنچه که کهنه اش بهتر است دوست است.

14.       آنچه که از علم بهتر است تجربه است.

15.       آنچه برای مرد ننگ است  غصه است.

از وبلاگ به آینده امیدوار باشید(خرداد92)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فا م.ن
حدیث از امام رضا

حدیث از امام رضا

(زنده کردن علم)

1-امام رضا (ع) : ابوصلت هروی گوید شنیدم که امام (ع) میفرمود : (( خدا رحمت کند کسی را که امر ما را زنده می سازد )) پرسیدم امر شما چگونه زنده میشود ؟ فرمود علوم و احادیث و معارف ما را فرا گرفته و به دیگران بیاموزد زیرا مردم اگر با زیبایی های سخنان ما آشنا گردند از ما پیروی خواهند کرد. بحارالانوار جلد ۲ صفحه ۳۰

رأس بندگی)

2-امام رضا (ع) : بدانید که تسلیم اوامر الهی بودن در راس طاعت و بندگی حق تعالی قرار دارد خواه انسان فلسفه و دلیل امر و دستور حق تعالی را بفهمد و به عمقش پی ببرد و خواه از آن چیزی نفهمد و از درکش عاجز باشد.     بحارالانوار جلد ۱۷ صفحه 209

گناه نو ،بلای نو)

3-امام رضا (ع) : هرگاه مردم گناهان تازه ای را که سابقه نداشته و مرتکب آن نمی شده اند انجام دهند خداوند هم بلاهای نو به نو و جدیدی را که سابقه نداشته برای ایشان ایجاد میکند.   اصول کافی جلد ۳ صفحه ۲۵۰

وای به بد کردار)

4-امام رضا (ع) : از قول امیرالمومنین (ع) فرمودند : ای کسی که اعمال زشت و ناروا میکنی خنده دندان نما مکن وای کسی که عمر به بد کرداری گذرانی از بلای شبانه ایمن مباش.   کافی جلد ۴ صفحه ۴۰۳

(زنا)

5-امام رضا (ع) : عمل زنا گناهش از آدم کشی و قتل نفس بیشتر است زیرا شخص قاتل جز مقتول کسی را فاسد نگرداند ولی شخص زناکار با این کارش نسلی را تا روز قیامت فاسد میگرداند.   تفسیر جامع جلد ۴ صفحه 461

راه علی(ع) )

6-امام رضا (ع) : علی بن جعفر گوید شخصی از امام (ع) پرسید در کدام قسمت از سوره فاتحه اشاره به امیرالمومنین (ع) گشته حضرت در پاسخ فرمودند : در آیه (( اهدنا الصراط المستقیم )) چه آنکه جناب امیرالمومنین (ع) بهترین راه شناخت حق تعالی و وسیله معرفت به پروردگار است.  تفسیر جامع جلد ۶ صفحه ۲۳۴

 

از وبلاگ به آینده امیدوار باشید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فا م.ن
4